USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİZE GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIK

BİZE GÜVENENLERİN YÜZÜNÜ KARA ÇIKARMADIK
20-10-2021 12:29
Google News

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tokat’ımızın merkezinden geçen Yeşilırmak üzerinde 770 yıllık tarihi ihtişamı ile şehrin iki yakasını birleştiren Hıdırlık Köprüsü (Taşköprü)’nün restorasyonu sonrası yaya trafiğine açılacağı törende bulunmak üzere dün Tokat’a geldi.

ÖNCE İSTANBUL’DA CENAZE NAMAZI SONRASINDA TOKAT

            Bakan Adil Karaismailoğlu, saat 11.00 sularında Tokat’ta olacaktı lakin Pazartesi günü vefat eden BAYKAR Havacılık ve Uzay Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın İstanbul’daki cenazesine katıldığından ötürü Tokat’a öğleden sonra geldi. Bakan Karaismailoğlu ile Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt da aynı uçaktaydı. Hali hazırda sefer olmasa da her an kullanıma açık tutulan Tokat Havalimanına saat 16.00’da inildi.

YENİ HAVALİMANINDA İNCELEME

            Tokat protokolü Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat Milletvekilleri Yusuf Beyazıt ve Mustafa Arslan, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Erol Duyum, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Aldemir ve Ak Parti Teşkilatları karşıladılar. Akabinde hemen yakınındaki arazide yapımı devam eden ve bitme aşamasına gelen yeni Tokat Uluslararası Havalimanına geçildi.

BASINA AÇIKLAMA BULUNULDU

“TOKAT HAVALİMANI YIL SONUNA AÇILACAK”

            Bakan Adil Karaismailoğlu yeni Tokat Uluslararası Havalimanındaki incelemeleri sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Rahmetli Özdemir Bayraktar için başsağlığı temennisi ile konuşmasına başladı. “Bakanlık olarak Türkiye’nin her bir köşesinde çok önemli, kıymetli işlerimiz var. Hayatın, yaşamın olduğu her bölgede, her noktada varız. Bütün amacımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarımızın yaşam kalitesini iyileştirmek, onların yaşamına konfkatmak, ihtiyaçlarını gidermek, bütün noktaları birbirine bağlamaktır. Tokat’ın yeni havalimanına sayılı günler kaldı. Alt yapı işlerinin tamamını bitirdik. 2 bin 700 metrelik uzunlukta 60 metrelik genişlikte piste sahip oldu. Havalimanı terminalimiz 16 bin metre kare büyüklüğünde. Dört başı mamur bir havalimanı için hummalı bir çalışma var. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye genelinde havayollarını halkın yolu yaptık. 26 olan havalimanını 56’ya çıkardık, yapımı devam edenlerin bitmesiyle birlikte 2023 yılına kadar havalimanı sayımızı 61’e çıkaracağız. Bu yıl sonuna dek inşallah Tokat Havalimanı hizmet vermeye başlayacak. Ulaşımda her konuda çok kıymetli hizmetler yapıyoruz. Tokat’taki projelerimiz için, hızlandırılması için gerekli talimatları vereceğiz, talepleri ihtiyaçları değerlendirme imkanı bulacağız. Tokat - Niksar Yolu şantiyesinde incelemelerde bulunacağız, kısa sürede bitirilmesi için iştişarelerde bulunacağız. Geçen yıl geldiğimizde restorasyon ihtiyacını gördüğümüz Hıdırlık Köprüsünün restorasyonunu tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Dünyanın en gelişmiş teknolojilerini kullanarak Dünyanın gıpta ile baktığı en değerli projeleri yaparken bir taraftan da tarihimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Şimdiye kadar 300’ün üzerindeki tarihi köprüyü restore ettik, şuanda da envanterimizde 800 tane köprü var, projeleri devam ediyor. İnşallah bunları da aslına uygun olarak restore edeceğiz.” dedi. “İnşallah yıl sonunda Tokat Havalimanının açılışında yeniden bir arada oluruz.” temennisiyle açıklamasına son verdi.

HIDIRLIK KÖPRÜSÜ AÇILIŞI

            Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Kara Yolları Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan tarihi Hıdırlık Köprüsünün açılışına geçildi. “Tarihi Hıdırlık Köprüsü gelecek kuşaklara aktarılmak üzere restore edildi. 116 metre uzunluğundaki 770 yıllık tarihi törpü 6 adet ayağa sahip ve 5 dairesel kemerden oluşuyor. Anadolu’muzun kadim köprülerimizden Hıdırlık Köprüsü Tokat’ın sembolü olarak ülkemizin kültürel varlığı olmaya devam ediyor.” anonsuyla tarihi köprünün restorasyonunun bittiği duyuruldu.

PROTOKOL KONUŞMALARI

            Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu kısa bir konuşma ile restorasyona dair bilgiler aktardıktan sonra Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu kürsüye davet edildi. Başkan Eroğlu selamlama konuşmasına ‘bugün çok mutluyuz, heyecanlıyız.” diyerek sözlerine başladı. Bakan Adil Karaismailoğlu’na restorasyona verdiği destekten ötürü teşekkürlerini dile getirdi. “Tarihi dönemlerde barış köprüsü olarak adı geçmiş, hamdolsun bugün bu köprümüz nice güzelliklere şahitlik yapacak.” dedi. Gaziosmanpaşa Bulvarı’nın 6,5 km.lik asfalt çalışmasında Belediyeye verdiği destekten ötürü teşekkür etti. “Şehrimizin çok önemli iki ana arter içme suyu yolu için desteklerini talep etmiştik, Allah razı olsun bize çok büyük destek sağladılar. Bunun yanında Niksar yolumuzda, Sivas istikametinde, Turhal tarafında, havalimanında yapılan çalışmalardan dolayı başta Sn. Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza teşekkür ediyoruz. Çok ciddi destekler aldık, almaya da devam edeceğiz. İnanıyorum ki Türkiye büyüyecek Tokat büyüyecek, emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

            Tokat Milletvekili Mustafa Arslan bir selamlama konuşması yaptı. “Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımız geçen seneki ziyaretinde ne istediysek hepsini yaptı, elhamdülillah havalimanını açacağız, yollarımızla ilgili çalışmalarımız hızlıca devam ediyor. Çok önemli yatırımlar geldi.” dedikten sonra Tokatlının 2 isteğini dile getirdi ve “Çamlıbel Tüneli ve Niksar – Ünye yolu için her türlü desteği vereceğinize inanıyorum. 2023’e kadar Tokat’ın havasını değiştireceğiz, Bölgenin yıldızı olacak.” dedi.

            Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt konuştu. “Milli Teknolojinin kahramanı olan Özdemir Bayraktar’ı kaybettik, Onu da burada anmadan geçemeyeceğim, Karabağ zaferinin kahramanlardan biriydi.” dedikten sonra özetle “marifet iltifata tabidir. Biz sayın Bakanımız Bakan olur olmaz ilk ziyaretini Tokat’a yaptı. Sayın Bakanımızın büyükbabası 1960-66 yılları arasında Tokat’ta müftülük yapmış, ilmine, ahlakına katkı sağlamış bir büyüğümüz. Sayın Bakanımız geçen sene bu köprüde yürüyünce restorasyon talimatını hemen vermişti. Bu köprünün iki tane kitabesi vardı, biri de ayaklarındadır. Sanat eserlerinin şaheseridir. Bir teşekkürü de hem Karayolları Genel Müdürümüze hem de müteahhide yapmak isterim. Çorum Alaca, Mecitözü yolu ile Tokat’ı Karadeniz hattına bağlayacak Niksar yolu için talimatınızı da bu millet unutmayacaktır. Keşif artışı ile ilgili rakamı görünce, yetmeyeceğini görünce artış için talimat verdi. Bu yolun 2023’te bitmesini sağlayacağız.” dedi.

            Tokat Valisi Ozan Balcı konuştu. “Tokat adına müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Böyle pırlanta gibi bir eseri restorasyona destek verdiler. Türkiye’miz her alanda ilerlerken Tokat her alanda ilerliyor. el ele birlik beraberlik içerisinde, uzlaşma ve yardımlaşma ile Tokat’ın yıldızını parlatmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 5 milyar liralık bir projeler bütünü yürütülüyor. Barajlarımız, yollarımız yapılıyor. İnşallah Çamlıbel Tüneli ile hızlı trene bağlanacağız, Ünye ile limana bağlanacağız, Tokat’ı dünyaya bağlamış olacağız. Tarımsal ihracat ve sanayide merkez olacağız inşallah.” dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU:

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”

            Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saat 17.15’te konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. “Edirne’den Kars’a, Doğu – Batı, Kuzey – Güney ayırt etmeksizin ülkemizin her köşesinde 19 yıldır ulaştırma ve haberleşme yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ülkemizin bütünsel kalkınmasına alt yapı yatırımlarımız sayesinde bugün Avrupa ve Asya arasında ulaşımın her noktasında bir köprü olduk. Lojistik alanda kazandığımız güç ülkemizi ekonomik açıdan iddialı bir geleceğe hazırlıyor. Ürettiğimiz yerli ve milli projelerle Dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olma hedefi doğrultusunda yatırımlarımızı destekliyoruz.” diyerek konuşmasına başlayan Bakan İsmailoğlu, sözü Tokat’a getirdi ve “Medeniyetlerden miras kalan varlıkları ile Tokat Anadolu’nun kadim kentlerinden biri. Atalarımız bize değerlerimize ve geçmişimize sahip çıkmayı öğretti, Bakanlık olarak eserlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tarihimize olan vefa borcunu öderken tarihi eserleri geleceğe taşıyoruz. Bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi köprülerde çalışmalar yaptık. Tarihi Malabadi köprüsü, Kızılin köprüsü, Kastamonu’daki Taşköprü, Büyükçekmece (Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü) Köprüsü, Ani Köprüsü gibi yüzlerce köprüyü restore ederek hayata kazandırdık. 395 köprüyü buldu, 861 köprünün de restorasyonu uygulama projelerini tamamladık. Tarihi Kırkgöz Köprüsü, Ankara’da tarihi Demiryolu Köprüsü, Batman çayı üzerindeki Ferfene Köprüsü, Edirne Uzunköprü gibi 31 tarihi köprüde restorasyon uygulama çalışmaları da devam ediyor. Tüm tarihi köprüleri gün yüzüne çıkarıp kültür mirasımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Daha dün Silivri’de Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprünün restorasyonunu tamamlayarak açılışlarını gerçekleştirdik. Bugün de tarihi Hıdırlık Köprüsünü hizmete açıyoruz. Biz Tokat’ın, Türkiye’nin aşığıyız. Gece gündüz bütün ekibimizle çalışıyoruz. Çok şükür bize güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadık. Tokat’ta bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları için 6,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. 2003’te Tokat’ta sadece 16 km. olan bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 19 kat artırarak 275 km. daha ekleyerek 291 km.ye çıkardık. Tokat’ta halen devam eden 9 adet karayolu yatırımın toplam proje tutarı 3 milyar 85 milyon lirayı aşmaktadır. İnşallah bunları da kısa zamanda faaliyete geçirmek için canla başla çalışıyoruz. Hanlarımız, hamamlarımız, köprülerimiz bu eserlerimiz tapu senedidir. İnşallah Tokat Havalimanının açılışında yine buluşacağız. Niksar yolunu da inşallah kısa sürede hizmete sunmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini bitirdi.

            Konuşmaların ardından köprünün açılış kurdelesi kesildi.

SONRASINDA…    

            Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihi Hıdırlık Köprüsü’nün açılışını yapması sonrasında Tokat – Niksar Yolu Şantiye ziyareti, Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı, Ak Parti Tokat İl Başkanlığı ziyaretlerini yaptı. Saat 21.30 sularında 900 Adımda 900 yıllık tarihin görüldüğü Sulusokak Semti’nde tarihi alan gezisi ve esnaf ziyaretleri ile program tamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41